Help ons

Kies de makkelijkste optie voor u. Alle beetjes helpen.

Doneer vandaag

Hoe kun je helpen?

Een onbetaalbaar vooruitzicht

Kinderen met schisis hebben een weinig benijdenswaardig leven in Indonesië als hun ouders niet in staat zijn om een operatie te betalen. De familie schaamt zich vaak voor hun kind en door hun zichtbare ‘anders zijn’ wordt een kind vaak slecht geaccepteerd in de samenleving. Daardoor leiden zij een teruggetrokken bestaan. En dat terwijl schisis met een operatie prima te verhelpen is. Helaas hebben de families van veel Indonesische kinderen daar het geld niet voor.

U kunt voor hen het verschil maken door het werk van Stichting Sumbing Bibir te steunen.

Een andere manier om ons te helpen

Waar voor uw geld

Door uw donatie kan Sumbing Bibir meer kinderen in Indonesië van hun gespleten lip of open gehemelte afhelpen. Daarmee wordt bij hen de kans op infecties en andere gezondheidsrisico’s enorm verlaagd en worden zij heel veel beter geaccepteerd in en door hun omgeving.

Daarvoor behandelt een team van Sumbing Bibir tijdens hun missies de kinderen ter plaatse. Tegelijkertijd vindt er kennisoverdracht plaats aan lokale chirurgen. In het kader van het project ‘Blik op de toekomst, een duurzaam initiatief’ werkt zij namelijk aan zelfredzaamheid van de medisch specialisten en de behandelde kinderen met als ultieme doel zichzelf overbodig te maken. Zo kunnen bijvoorbeeld Indonesische chirurgen zelfstandig opereren na het volgen van specialistische masterclasses en hands-on trainingen van gastdocenten tijdens de missies. Daarnaast vergroot Sumbing Bibir de kans op een goede toekomst door voor de behandelde kinderen onder meer schoolspullen aan te schaffen waardoor zij volwaardig aan het onderwijs kunnen deelnemen. Uw geld is dus goud waard voor deze kinderen. Daarom ook namens hen heel hartelijk dank.

Wij bedanken onze partners