Samenwerking lokale partijen

Door de jaren heen is Sumbing Bibir veel samenwerkingsverbanden met lokale partijen aangegaan. Die worden momenteel beter in kaart gebracht zodat de stichting zich in de toekomst vooral kan toeleggen op de belangrijkste elementen die bijdragen aan de duurzaamheid van een project zoals eigenaarschap, verantwoordelijkheid, coördinatie, capaciteit en financiële duurzaamheid.

Smile for a better life – Afdeling Kaakchirurgie van Faculatas Kedokteran Gigi Universitas Indonesia

Ieder jaar vindt een outreach missie plaats naar een van de Indonesische eilanden. Een vast team van chirurgen, anesthesisten, operatieassistenten en verpleegkundigen is hierbij aanwezig. Het team van kaakchirurgen in opleiding varieert per missie. De kaakchirurgen hebben hun krachten gebundeld in de stichting ‘Yayasan Senyum Anak Bangsa’. Onze lokale samenwerkingspartners zijn:

Prof. Dr. drg. Benny S. Latief, Sp.BM(K)
Dr. drg. Lilies Dwi S., Sp.BM(K)
Dr. drg. Vera Julia, Sp.BM(K)
drg. Yudy Ardilla Utomo, Sp.BM
Dr. drg. Dwi Ariawan, Sp.BM(K)
drg. M. Adhitya Latief, Sp.BM(K)
drg. M. Ramaditto R., Sp.BM

Smiling Children – Semarang

In het RSU ARO Pekalongan Hospital opereert Dr. M. Rizqy Setyarto maandelijks kinderen met schisis uit Midden-Java. Hij werkt samen met een vast team van anesthesisten, medische assistenten en OK-verpleegkundigen. De Women’s International Club (WIC) zorgt ter plaatse voor de logistieke begeleiding en lokale ondersteuning.

Give them a smile – Mataram

Een team van specialisten reist al jaren naar het Indonesische eiland Lombok om daar binnen enkele weken tientallen kinderen met schisis te opereren. Deze missie gebeurt sinds 2018 in samenwerking met de afdeling Kaakchirurgie van Universitas Gadjah Mada in Yogyakarta, waarmee wij ook chirurgen in opleiding kunnen trainen. Het team wordt tijdens de missie ondersteund door plaatselijk zorgpersoneel dat onder leiding staat van een Indonesische chirurg. In de teams participeren Nederlandse medisch specialisten, die allen zeer ervaren zijn in de behandeling van schisis. Rotary Club Mataram zorgt ter plaatse voor de logistieke begeleiding en lokale ondersteuning.

Vaste team Give them a smile:
Prof. Dr. S. Bergé – hoogleraar Mond-, Kaak- en Aangezichtschirurgie (MKA) Radboudumc Nijmegen
Dr. A. Soehardi – MKA-chirurg Radboudumc Nijmegen
Dr. L. Tielens – kinderanesthesist Radboudumc Nijmegen
Dr. F. Bierenbroodspot – MKA-chirurg Isala Zwolle

UI Alumni missie

De alumni van de afdeling Kaakchirurgie van Universitas Indonesia zijn verenigd in een stichting ‘’Yayasan Amal Maksilofasial’’. Zij hebben de intentie uitgesproken overeenkomstig de doelstellingen van Stichting Sumbing Bibir gratis schisisoperaties te doen voor minderbedeelde kinderen in gebieden waar het niet loont om een missieteam naar toe te sturen. Onze stichting neemt de bijkomende kosten voor haar rekening.